Guardians of the Galaxy: Legacy

Guardians of the Galaxy- Legacy

Efter att ha sett den oväntat underhållande Marvel-rullen blev jag nyfiken på serietidningsförlagan. I den första volymen av Guardians of the Galaxy: Legacy möter vi alla karaktärerna som vi såg i Hollywood-rymdoperan plus några till. Det läggs stort fokus på karaktärernas oförmåga att kunna samarbeta. Det är en intressant premiss och det saknas inte pang-pang och explosioner men det är gruppens dynamik som spelar huvudrollen. Utöver Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket Raccoon och Groot återfinns här också Mantis, Warlock och Phyla-Vell. Tidigt i serien får gänget också tillökning i form av Major Victory.

Så här i efterhand hade jag gärna tagit del av följetången ”Annihilation” som verkar legat till grund för Legacy och hur Guardians of the Galaxy blev ett team. Handlingen är nämligen mer komplex och snurrig än vad jag hade väntat mig. Här samsas tidsparadoxer, underliga religiösa rymdsekter och de smått bisarra karaktärernas olika agendor. Dessutom med mindre tok och flams än i filmen.

Detta är på inget sätt negativt, snarare tvärtom, jag uppskattar verkligen den aningen mer vuxna framtoningen. Det här är inget skojfriskt superhjälte-team som endast levererar dräpande oneliners och gliringar till varann (även om det förekommer) samtidigt som superskurkar pucklas på. Här känns istället jargongen stundtals överraskande hård.

Jag kan verkligen rekommendera Legacy. Den är snyggt tecknad och intelligent berättad. Det är en större positiv överraskning än jag förväntat mig faktiskt. Låt dig inte luras av det på pappret komiska karaktärsgalleriet. Guardians of the Galaxy-serien innehåller mer djup än man till en början anar.

Guardians of the Galaxy: Legacy är den första volymen av Dan Abnett och Andy Lannings tolkning av denna brokiga skara figurer. Seriebloggen Shazam har en jättebra guide för dig som vill ta del av rubbet. Själv ska jag sätta tänderna i fortsättningen omedelbums!

1 reaktion på ”Guardians of the Galaxy: Legacy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.