Husdjur är inte tillåtna på Pärlan

husdjurNovellen ”Husdjur är inte tillåtna på Pärlan” handlar om Gustav som bor på äldreboendet Pärlan. Gustav är en städad herre och ställer inte till med några besvär. När hans son kommer besök råkar han se en orangefärgad katt i ögonvrån. Men varför ser ingen annan på hemmet katten och varför blir Gustavs öga oförklarligt mer infekterat och sårigt för var dag som går?

Till en början är det en rätt behaglig liten historia där de boende på hemmet presenteras som verkliga charmknuttar. Farbrodern som säger sig vara allergisk mot lejon, den skönsjungande damen som pratar med sig själv i korridoren och Gustav själv som är en älskvärd figur och egentligen vill alla väl. Men någonstans i mitten vänder det och övergår till den skräcknovell som den utgör sig för att vara. Det blir minst sagt obehagligt och rejält slafsigt mot slutet.

En av Caroline L. Jensens bättre noveller i mitt tycke. Mysrysig. En liten pärla rent utav.

Mer om Caroline L. Jensen och hennes noveller hos Hoi Förlag här. I november är Caroline aktuell med romanen ”Demonologi för nybörjare” på Mix Förlag och i oktober släpps novellsamlingen ”Rovdjur” på Hoi Förlag.

6 reaktioner på ”Husdjur är inte tillåtna på Pärlan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.