Bortom Brahms

bortom-brahms_e-bokJag fortsätter att botanisera bland Caroline L. Jensens noveller. I ”Bortom Brahms” skaffar den nyblivna mamman Majsan en babymonitor som ska hjälpa henne att hålla koll på lillen vid läggdags. Men det är nåt som inte stämmer och babymonitorn beter sig minst sagt underligt. Vad är det egentligen som visas på skärmen?

Bortom Brahms gjorde mig i ärlighetens namn illa till mods på riktigt. Är det någonting jag inte klarar av är det när barn far illa. Som pappa finns det inget värre och i princip varenda mardröm jag har nu för tiden involverar mina barn. Jag mådde därför oerhört dåligt av ”Bortom Brahms” och jag antar att det är ett gott betyg till en skräcknovell? Som vanligt skriver Jensen med en känsla för detaljer och lyckas alltid skapa älskvärda karaktärer trots de få antal sidor berättelsen breder ut sig på. Hon är i mitt tycke en av Sveriges bästa skräckförfattare.

Mer om novellen på Hoi Förlag här. Ta gärna en titt på Carolines Mix-noveller också, de håller alla hög klass. Som jag skrev i föregående inlägg, orkar du vänta ett tag kan du ta del av en hel bunt noveller i samlingen ”Rovdjur” som kommer ut på Hoi Förlag i oktober.

2 reaktioner på ”Bortom Brahms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.