Rick and Morty är tecknad science fiction på bästa sätt

rick_and_morty_1

Tillbaka till framtiden, Futurama, Doctor Who och i princip alla gamla kultiga sci-fi-serier och filmer du kan komma på. Referenserna är många i Rick and Morty, den tecknade tv-serien som just nu tuffar på i Adult Swims regi. Bakom serien ligger Community-pappan Dan Harmon och det märks. Humorn är minst lika träffsäker här men i och med det tecknade formatet är allt uppskruvat till helt andra nivåer. Här samsas allt från parallella världar till utomjordiska tentakelmonster. I varje avsnitt!

Morty är den osäkra 14-åringen som har fullt sjå att hinna med i skolan eftersom hans galna, alkoholiserade vetenskapsman till morfar (Rick) ständigt envisas med att släpa med honom på livsfarliga uppdrag över hela galaxen. Det senaste avsnittet ligger uppe på Youtube för tillfället. Spana in!

1 reaktion på ”Rick and Morty är tecknad science fiction på bästa sätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.