Rovdjur – Samlade skräcknoveller

rovdjur_-_samlade_skracknovellerDet var lite med en besviken känsla jag slog upp innehållsförteckningen till Caroline L. Jensens nya novellsamling. Av samtliga berättelser visade det sig vara en enda jag inte har läst sedan tidigare. Lyckligtvis råkade det vara en av de bästa i samlingen, nämligen titelnovellen – ”Rovdjur”. En fantasifull men likaså hemsk historia om en barnamördare, en blodtörstig haj och en hjälte vid namn Bob. Här visar Jensen upp en känsla för det oväntade och det är ett skickligt genomfört hantverk med många lager. En fullpoängare för mig utan tvekan.

Detsamma kan sägas om ”… Och Kyria tystnade” som jag redan tidigare högljutt hyllat där ett gripande livsöde gestaltas på tragiskt vis. En sjuttio sidor lång njutning att läsa. Eller ska jag säga tortyr?

”Husdjur är inte tillåtna på Pärlan” (blogg här) är också en klockren skräcknovell med glimten i ögat. Lika rolig som ruggig. I ”Sju års olycka” löper tentakelmonstren amok. En intensiv splatterskräckis som tidigare publicerats i antologin ”De odöda”. Fantastiskt underhållande. ”Bortom Brahms” har jag också bloggat om innan likaså ”Smårå septemberskog” och ”Ankomst”.

Ärligt talat. Samtliga berättelser håller vansinnigt hög klass och det här kan mycket väl vara en av de bästa skräcksamlingar jag tagit del av. Om du inte redan nördat ner dig i Caroline L. Jensen, som i fallet för egen del, så grattis! ”Rovdjur – Samlade skräcknoveller” är en guldgruva för dig som växt upp med Stephen King och Dean Koontz som husgudar.

Mer info om ”Rovdjur” hos Hoi Förlag. Boken finns bland annat att köpa här och här.

1 reaktion på ”Rovdjur – Samlade skräcknoveller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.