Sagt på Twitter om Altered Carbon och The Cloverfield Pradox

2 reaktioner på ”Sagt på Twitter om Altered Carbon och The Cloverfield Pradox

  1. Altered Carbon växte mot slutet i och med att Rei tydligare kom in i bilden. Jag är kluven mot serien som innehöll på tok alldeles för mycket sexualisering och våld mot kvinnor. Däremot var själva premissen med kroppsbyten och att man inte riktigt visste vem som fanns i ett fodral riktigt grym. Att det dessutom var påkostat, brutalt och med rätt bra action gör det ändå till en ok serie, men den hade kunnat vara ännu bättre. Så jag är både besviken och nöjd. Hoppas de fixar detta till en eventuell uppföljare.

    Cloverfield Paradox har jag lågt ställda förväntningar inför men ska försöka se i helgen.

    1. Jag vet inte. Tror att man blivit avtrubbad vad gäller sexualiseringen av kvinnor efter Westworld, Game of Thrones med flera. Jag har inget problem med lite naket när det är motiverat och passar in i berättelsen men i det här fallet håller jag med. På tok för mycket sånt. Lite lustigt också att det är en kvinna som står bakom serien. De kan så klart vara sexister de också men ändå.

      Å andra sidan tycker jag det finns gott om starka kvinnor i serien. Quall, Lizzie, Rei och Ortega. Det är dessutom dem som lyfter och för berättelsen framåt. Sen fick vi åtminstone se några snoppar och manliga bakdelar i allt överflöd av snippor och tuttar. Men fördelningen är som alltid skev, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.