The Flash – säsongsfinalen

Flash-header

Det har hunnit gå en vecka sedan den rafflande säsongsfinalen och det är dags för en utvärdering. Jag har under upprepade gånger hävdat att The Flash varit en skön kontrast till Arrow, där sistnämnda försökt sig på en mörkare ton, medan The Flash lockat med en lättsammare känsla. Det är delvis sant men samtidigt har serien spätt på med mer mörka inslag allt eftersom säsongen pågått. Allt är inte bara feel good-underhållning, här finns en del djup också, med karaktärer som tvingas till svåra val som visar sig få omvälvande konsekvenser.

Nu följer ett gäng spoilers, läs vidare på egen risk.

Jag diggade säsongsfinalen. Det fanns många intressanta utgångar här. Å andra sidan vimlar det av ologiska manushål titt som tätt. Men det är någonting man som tittare får köpa och tv-seriens största minus säsongen igenom. Varför riskerar Barry hela världen, ja rentav hela universum, för att hinna säga några väl värda ord till sin döende mor till exempel? Fin scen men fruktansvärt själviskt om man tänker efter. Intressant med Ciscos påstådda superkraft. Jag är nyfiken på att veta mer om den i nästa säsong. Mycket fiffig plot twist också när Eddie sköt sig själv för att stoppa Reverse Flash. En emotionell och snygg upplösning. Det kändes i hjärtat och tog mig på sängen. Men med allt fokus på tidsresande i slutet så är det svårt att sia om vilka egentliga konsekvenser det kommer få. Kul med alla påskägg också. Hawkgirl skymtades, Jay Garricks hjälm likaså, och var det Killer Frost vi såg där när minnesfragmenten susade förbi?

Säsongen som helhet var en härlig resa. Underhållande superhjälte-tv med matinékänsla sammanfattar det bra. Jag är inget fan av de rätt pajiga crossover-avsnitten med Arrow och det fanns lite för många fillers och introduktioner av nya skurkar. Nu vet jag att CW inte jobbar så men en tajtare säsong med färre avsnitt och större fokus på ramberättelsen hade gjort den gott. Jag är hur som helst nyfiken på vad de hittar på till nästa säsong. Vem blir storskurken, eller blir det flera? Vilka riktningar kommer serien ta med tanke på allt tidsresande och hur kommer den knyta an till Legends of Tomorrow? Det finns mycket att bygga vidare på minst sagt!

3 reaktioner på ”The Flash – säsongsfinalen

  1. Jag är ruskigt nyfiken på det här med Garricks hjälm! Håller med dig i övrigt när det gäller säsongen som helhet, lite väl mycket ”veckans skurk” men ändå väldigt sevärd. Ser faktiskt väldigt mycket fram emot nästa säsong och Legends of Tomorrow.

    1. Ja, Garricks hjälm kom som en överraskning. Nu är inte jag en Flash-expert, och har bara stiftat bekantskap med Garrick-karaktären som hastigast, men om jag fattat allt rätt är han den ursprungliga Flash som också levt vidare i ett parallellt universum bredvid Barry Allen (efter att DC bestämde sig för att reboota karaktären). Med tanke på att han ser urbota fånig ut så har åtminstone jag svårt att se honom som en återkommande karaktär i tv-serien dock. Men jag uppskattade påskägget, och kul fanservice för serienördarna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.