Ser dig

serdigLagom till Halloween släppte Mix förlag fyra nya skräcknoveller. Nu har jag fått tillfälle att läsa Caroline L. Jensens bidrag av dessa, kallad ”Ser dig”.

Det här är en läbbig sak. Vidrig skulle jag vilja kalla den rent utav. Jag har läst de flesta, om inte alla, av Jensens korta skräckberättelser och oftast uppenbarar sig ondskan som ett oförklarligt ting, något övernaturligt. Jag älskar den infallsvinkeln. Det främmande, det obegripliga, som inte passar in i vår värld. Men här är det människorna som är monstren och ärligt talat är det läskigare.

Den avslutande vändningen i novellen tog mig på sängen. Oväntat och chockerande. Fruktansvärt obehagligt faktiskt. Jensen tar upp ett ämne som är oerhört obekvämt och de flesta vill blunda för. Jag tog illa vid mig samtidigt som det fick mig att tänka. Det här är något annat än en traditionsenlig dos rysarunderhållning. Den är genuint obehaglig och det är väl ett gott betyg till en skräcknovell.

Köp novellen här eller här. Tack till Mix förlag för recensionsexemplar.

1 reaktion på ”Ser dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.