Constantine-piloten lämnar en del att önska

whmw54e

Så har då ännu en DC-karaktär poppat upp i tv-rutan. Constantine gör Arrow, The Flash och Gotham sällskap. Jag är en av få som faktiskt gillade filmen från 2005 om en paranormal detektiv med den ständigt stelopererade Keanu Reeves i huvudrollen. Långt ifrån magnifik men klart sevärd. I vanlig ordning är förlagan bättre. Serietidningen Hellblazer från sent åttiotal är skitigare och råare. Den kedjerökande cyniska filuren Constantine är här en tydligare antihjälte och hans agendor är oftare av egoistisk karaktär än av ”rädda världen-karaktär”.

I tv-serien på NBC har han föga förvånande fimpat ciggen och uppträder många gånger mer sympatiskt än i serieförlagan. Matt Ryan passar visserligen bra som Constantine och visar upp ett hyggligt register i piloten men i övrigt kändes det mest hafsigt och stressigt. Det är uppenbart att man valt att proppa in så mycket material det bara är möjligt på de 42 minuter som det första avsnittet består av. Spöken, demoner, änglar och levande elkablar avlöser varann i ett vansinnigt tempo. Det babblas om exorcism, ockulta böcker, magiska tecken och förbannelser till den grad att jag blir trött i huvudet. Det händer på tok för mycket helt enkelt.

Jag säger inte att det första avsnittet av Constantine är supersämst men det är rörigt och ofokuserat. Det drogs också med stundtals korkad dialog och en del knackigt skådespeleri. Men det fanns en del smaskigt också. Några stämningsfulla scener med kackerlackor, demoner och spöken gjorde sitt för att få mig sugen på att se vart det här barkar. Sänker man tempot i kommande avsnitt och koncentrerar sig mer på karaktärerna så kan detta bli riktigt trevligt rent utav. Matt Ryan är bra som Constantine och de scener som spelade på lite skräcknerv var oftast snyggt uppbyggda. Jag är fortsatt försiktigt peppad på fortsättningen och det finns ändå gott om potential i den här serien.

https://www.youtube.com/watch?v=uPE2oBnzROY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.