Var har alla rymdskepp tagit vägen?

battlestar-galactica-wallpaper-7

Tv-klimatet har förmodligen aldrig mått bättre. HBO fortsätter att leverera högkvalitativ tv-underhållning, Netflix har startat starkt med sitt egenproducerade material och flera av de amerikanska kabelkanalerna spottar ur sig riktigt starka tv-serier. Det vette fasen om det någonsin dykt upp så mycket fantasy och science fiction i tv-rutan som nu. Det är svårt att som tv-konsument idag sålla bland alla bra serier. Men trots det saknas det en maffig rymdopera. Varför?

Battlestar Galactica, som jag älskar den serien. Sedan den tog slut har det med ett par undantag varit klent med feta stjärnkryssare på dumburken. Och mig veterligen visas det ingenting idag som liknar serier som Babylon 5, Star Trek, Firefly eller nyss nämnda Battlestar Galactica. Serier som utspelar sig i rymden helt enkelt. Jag börjar känna mig svältfödd.

Jag nöjer mig snart med ett nytt Andromeda, eller till och med ett nytt Lexx går bra! Eller nä, nu ska vi inte överdriva. Men jag har snart tänkt att ta mig an Stargate Universe och Farscape, två serier som jag missat, för att stilla den värsta abstinensen.

Mitt hopp stod nyligen till Syfys nya serie Defiance. Dessvärre visade det sig att rymdskeppen och rymden knappast var det som lyftes fram i det fallet. Men vändningen för rymdoperan kanske kommer.

Syfy har grejer på gång i genren verkar det som. Orion och Infinity låter lovande på pappret men det återstår att se om de blir av. Starz producerar något de kallar Incursion och självaste HBO pillar med en science fiction-serie just nu kallad The Spark. Den senare kanske inte blir så ”rymdoperig” men texter om serien som det här lovar ändå gott; ”The series will also explore what Gajdusek refers to as the ’five pillars’ of science fiction: alien contact, artificial intelligence, technological breakthroughs, space exploration and adventure, and origin stories.” Det låter smaskigt, eller hur?

Hoppet kanske inte är helt ute för fler rymdskepp på tv trots allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.