Batman-serie utan Batman

gordon

DC gör en Marvel. Igen. Igår hade Marvel’s Agent of S.H.I.E.L.D. premiär på ABC och redan nästa vecka får vi svenskar möjlighet att följa serien på Kanal 5. Nu är det dags för DC att haka på. ”Gotham” heter deras motsvarighet. Fox vann det stora budkriget om tv-serien som är klar för inspelning utan att en pilot ens har sett dagens ljus. Fullt förtroende för denna redan från början med andra ord.

Fokus kommer ligga på en ung James Gordon, känd från Batman-universumet. Serien ska utspela sig innan han blev kommissarie och fortfarande bekämpade brott på gatan som patrullerande polis. Även om det är sagt att Batman inte kommer synas i serien så kan vi åtminstone förvänta oss att en del superskurkar skymtar förbi. Tv-serien sägs vara inspirerad av serietidningen Gotham Central.

Jag är försiktigt förväntansfull. En hård polisserie i stil med The Shield som utspelar sig i ett mörkt och skitigt Gotham kan bli hur bra som helst. Med skurkar och karaktärer som vi känner igen som grädde på moset för oss Batman-nördar. Arrow var ett kliv framåt efter tramsiga Smallville, jag håller tummarna för att DC äntligen får en riktigt vass serie med Gotham. Inget snack om att potentialen finns där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.