Metroid Dread – Död eller levande?

 samus_by_morph.jpg

Turerna om Metroid Dread har varit många. Det hela började med att tidningen Game Informer utannonserade spelet i sitt juni-nummer 2005. DS-spelet skulle vara en uppföljare till Metroid Fusion och en återgång till det sidoscrollande 2D-formatet. Forumen svämmade över av hurrarop efter utannonseringen och återgången till den gamla hederliga tvådimensionella grafiken. Men sedan blev det tyst. Förutom en liten viskning från teamet på IGN om att spelet verkligen var under produktion hördes inte ett dyft.

Men så den 7 oktober samma år bröts tystnaden. Sajten Nintendo-Next påstod att spelet var nerlagt men vägrade att avslöja några källor. Med en viss skeptism började Metroid-fansen sakta men säkert ge upp i väntan på fler utannonseringar om spelet. Men så påföljande år närmare bestämt den 17 februari så hände det nåt. I den engelska officiella Nintendo Magazine så stod helt plötsligt Metroid Dread som en av de kommande spelen på releaselistan med texten TBC (To Be Confirmed) efter namnet. I nästkommande nummer så dyker återigen spelet upp. Denna gång med ett lovat släppdatum ”nån gång under 2006”. Enligt tidningen bör mer information dyka upp på den stundande E3-mässan. Givetvis visas inte ett skit i från spelet och det är ungefär där vi är nu.

Så finns Metroid Dread eller har det aldrig funnits? Är allt som har skrivits om spelet en bluff? Har någon egentligen sett spelet i rörelse? Det kanske bara är framflyttat till nästa år? Frågorna om spelet är många och åtminstone jag blir jävligt besviken om spelet aldrig funnits eller kommer att släppas. Att aldrig någonsin få spela ett Metroid i 2D mer känns väldigt snopet liksom.

Det är bara att fortsätta hoppas…

1 reaktion på ”Metroid Dread – Död eller levande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.