All in på Daredevil

Daredevil-filmen från 2003
Daredevil-filmen från 2003.

Som uppladdning inför det stundande släppet för säsong två av Daredevil på Netflix grottar jag ner mig ordentligt vad gäller hjälten från Hell’s Kitchen. Jag ser om hela den första säsongen av tv-serien och jag är överraskad över hur bra den är även den andra genomtittningen. Det råder inget tvivel om det är den mest lyckade tolkningen av en superhjälte någonsin i tv-format. Vi får se hur jag känner efter att ha sett det avslutande avsnittet igen. Det var egentligen det enda med serien som inte föll mig på läppen senast det begav sig. Sex avsnitt in nu och hittills är det minst lika bra som jag minns för ett år sedan.

Jag och Oskar planerar dessutom en Daredevil-special för Farfarsparadoxen som ska släppas någon vecka efter att den nya tv-säsongen haft premiär. Som research inför detta har jag beställt den bespottade filmen med Ben Affleck i huvudrollen. Jag har läst att Directors Cut-utgåvan ska vara snäppet mindre usel så den fick det bli. Håller tummarna för att jag mäktar med att se klart hela filmen denna gång. Senast jag gjorde ett försök blev det en för smärtsam upplevelse för mina ögon. Stängde av halvvägs igenom.

Frank millers serie "The Man Without Fear" från 1993.
Frank millers serie ”The Man Without Fear” från 1993.

Som inte det vore nog har jag dessutom läst en av de mest hyllade tolkningarna i serieform, Frank Millers ”The Man Without Fear”. Jag läste den redan när den svenska versionen gavs ut i början på nittiotalet men kan inte påstå att jag mindes speciellt mycket nu när jag läste om den.

Efter att ha återbekantat mig med serien kan jag konstatera att den håller bra än idag. Det är en origin story som berättar hur Matt Murdock blir Daredevil och hur Kingpin tar över makten som skurkarnas högsta höns. Matts tidiga relation med Elektra avhandlas också, likaså karaktären Stick. John Romita Jr har en riktigt snygg, skitig tecknarstil som passar innehållet perfekt. Det märks för övrigt att tv-serien hämtat många influenser härifrån. Sämre förlaga kan man definitivt ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.