Läskramp

gäsp2

Dags att bli personlig och möjligtvis aningen för transparent. Bedöm själva. Det här är främst ett inlägg riktat till författare och förlag jag varit i kontakt med den senaste tiden.

Jag är och har aldrig varit en snabbläsare. Ibland landar jag i ett fint läsflyt och kan klämma ett par böcker i veckan. Men det där är upp och ner. Jag imponeras ständigt av bokbloggare som mosar sig igenom bok efter bok i ett hisnande tempo. Hur hinner ni med?

Mitt problem är att min läslust varierar. Oftast på grund av personliga omständigheter. Just nu har jag en liten svacka och läsningen har främst tagit stryk av en enormt energislukande köksrenovering. I takt med att jag tappat fart i mitt läsande har min recensionshög växt sig större och större. Det här ger mig dåligt samvete.

Jag börjar känna mig lite som jag gjorde när jag bestämde mig för att lägga av med spelrecenserandet. En känsla av förpliktelse och stress över att inte hinna leverera. Nu har jag ännu inte tänkt i de banorna vad gäller mina boktexter men jag vill inte nå en punkt där jag ens överväger att lägga ner den delen av mitt bloggande. Jag är och kommer förbli en bokmal som gärna skriver om mina läsupplevelser. Även om omfånget lär variera.

Det är inte det att jag inte försöker. Jag läser varje kväll, men det dröjer bara ett par sidor innan ögonlocken vägrar hålla sig uppe och jag måste släcka lampan på nattduksbordet. Det går trögt och långsamt. Jag kommer därför inte heller ta emot några fler recensionsböcker i december månad förrän jag är helt ikapp med de böcker som jag har liggande.

Så till alla författare som väntar på omdöme – det kommer, ni är inte bortglömda. Men det kan dröja ett tag till. Jag hoppas ni har överseende med detta.

1 reaktion på ”Läskramp

  1. ”Jag läser varje kväll, men det dröjer bara ett par sidor innan ögonlocken vägrar hålla sig uppe”

    Heh, jag försöker inte ens. Jag läser mest på helgerna. Tycker tråkigt nog att det känns som att jag aldrig läser – fast det gör jag ju uppenbarligen, på något sätt blir det en del läste böcker ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.