Hotet från underjorden-special

tremorsBANNER

Kommer du ihåg min bloggföljetång ”b-rullemaraton”? Bra, då tar vi det ett steg längre. Dags att klämma allt som stavas ”Hotet från underjorden” (eller ”Tremors” som den heter i original). Filmsviten är i ropet just nu, inte bara för att femman nyligen hade premiär, utan också för att en ny tv-serie verkar vara i görningen.

Jag fick nyligen hem de fyra första filmerna i en lagom lyxig blu-ray-utgåva, har beställt tv-serien (ja, det finns en sådan sedan tidigare) och har uppmärksammat att en femte film nyligen släpptes. Bland annat på amerikanska Netflix.

Min förkunskap består av de första två filmerna, som jag såg någon gång under nittiotalet. Man kan säga att mina minnen är av väldigt vag natur, men att originalet ligger mig varmt om hjärtat.

Hur står den sig idag? Håller den fortfarande? Är uppföljarna lika usla som det ryktas om? Det har blivit dags att återbesöka franchisen för att ta reda på detta och mycket mer. Räkna med ett inlägg om film nummer ett inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.