Nio månader

nio_manaderCia Sigesgård är en ny bekantskap för mig och efter att ha läst novellen Nio månader är det en välkommen sådan. Här följer vi Emma och Daniel under graviditetens nio månader. Det går snabbt upp för dem att nåt inte står rätt till med barnet som växer i Emmas mage. Babylyckan övergår till någonting annat, något skrämmande och olycksbådande.

Som förälder till två barn känner jag igen mig i oron och ångesten i samband med att vänta barn. Rädslan för att något kan gå fel, tvivlen och oundvikliga mörka tankar. Därför borrar sig också Nio månader in i mitt psyke och släpper aldrig taget under berättelsens få sidor, men hänger också kvar flera dagar efteråt.

Nio månader är en perfekt sammansatt skräcknovell med en finfin avslutning som jag var helt oförberedd på. Krypande och obehaglig med ett smart upplägg.

Om jag funderar på att skaffa fler barn efter att ha läst denna? Tveksamt.

Novellen är utgiven av Swedish Zombie och finns till exempel att inhandla hos Adlibris och Bokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.