Efterlängtad tv 2015 – del 3

Preacher-AMC
Preacher

Westworld (HBO)
Tv-serien Westworld är en nyversion av filmen från 1973 där författaren Michael Crichton (Jurassic Park) stod för regi och manus. Den här gången är det bland annat Jonathan Nolan som skriver manus och J. J. Abrams som agerar producent. Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden och Evan Rachel Wood är några av skådespelarna som medverkar. Filmen handlade om en framtida nöjespark med westerntema och androider som går bananas. Jag antar att serien gör detsamma. Det här kan med andra ord bli hur fett som helst. HBO slängde nyligen upp en läskig teaser på sitt Vine-konto.

Supergirl (CBS)
Mer superhjälteserier! Baserad på ytterligare en DC-karaktär, kommer nu Supergirl. Här berättas storyn om Kara Zor-El, som föddes på planeten Krypton (precis som sin mer kända kusin), och lyckades fly till jorden i samband med att världen sprängdes i bitar (också precis som sin mer kända kusin). Tills nu har hon lyckats dölja sina krafter men som 24-åring är hon nu redo att omfamna superhjälterollen. Greg Berlanti (Arrow) producerar och Ali Adler (No Ordinary Family) skriver manus. Kul med kvinnlig superhjälte! Håller tummarna för att det blir bra.

Preacher (AMC)
Baserad på Garth Ennis och Steve Dillons serietidning med Seth Rogen och Evan Goldberg bakom rodret på tv-adaptionen. Det handlar om en präst med en övernaturlig övertalningsförmåga som tillsammans med sin före detta flickvän och en irländsk vampyr reser runt i USA och letar efter gud. Ja, faktiskt! Serietidningen är minst sagt skruvad. Osäkert om tv-serien letar sig på rätt sida av 2015-strecket eller inte. Inspelningarna äger rum i sommar.

The Expanse (Syfy)
Redan nu i december är det dags för Syfys miniserie Ascension (sänds på HBO Nordic med start nästa vecka) som utspelar sig ombord på ett rymdskepp, något vi på senare år varit svältfödda med. Det ser väldigt lovande ut. Men när det gäller 2015 håller jag tummarna för att The Expanse blir kanalens ”riktiga” tillbakagång till rötterna då serier som Farscape, Stargate Universe och Battlestar Galactica utgjorde tv-tablån. Här snackar vi rymdopera för hela slanten. Det hela baseras på bokserien av Daniel Abraham och Ty Franck.

Alla ”Efterlängtad tv 2015″ samlas under denna tagg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.