Efterlängtad tv 2015 – del 1

MARVEL'S DAREDEVIL
Daredevil

Det har funnits en hel del nya tv-serier att gotta sig åt 2014. True Detective, Fargo och Penny Dreadful för att nämna några av mina favoriter. 2015 ser minst lika bra ut, förmodligen bättre. Jag har satt ihop en rejäl lista på serier som (med stor sannolikhet) kommer att ha premiär 2015. Här är första delen.

Krypton (Syfy)
En serie som utspelar sig på Stålmannens hemplanet Krypton utan nyss nämnda superhjälte? Ringer det en klocka någonstans? Jo, det låter lite Gotham över det hela, minus cool högteknologisk utomjordingsplanet då. Jag älskade inledningen på Man of Steel och det är David S. Goyer som producerar, precis som i nyss nämnda film. Om serien lyckas återskapa den världen kan detta bli rätt fett. Serien kommer främst fokusera på Stålmannens farfar och hur han går från att vara utstött och förnedrad till att bli en respekterad man. Det sägs att piloten ska spelas in under 2015 men det finns risk för att serien låter glida över till 2016 innan den sänds på Syfy.

Better Call Saul (AMC)
Spin-off av Breaking Bad. Jag är lite skeptisk men Saul är en bra karaktär och jag har förtroende för Vince Gilligan. Breaking Bad står sig som en av mina absoluta favoritserier någonsin och även om det mörker som fanns i den serien inte kommer att återfinnas här kan vi ändå räkna med ett påkostat drama, med stänk av komedi, och ett väl genomtänkt manus. Better Call Saul har premiär på AMC den 8 februari. Trailer för serien hittar du här. Verkar komma till svenska Netflix samma månad.

Maddaddam (HBO)
HBO gör serie av Margaret Atwoods sci-fi-trilogi. Det hela utspelar sig i en postapokalyptisk framtid där en grupp människor kämpar för att överleva i en hård, orättvis värld. Producerar gör supervassa Darren Aronofsky. Kan bli hur bra som helst.

Daredevil (Netflix)
Superhjälteboomen har äntligen letat sig ut till tv-sofforna. The Flash visade sig vara överraskande bra och stundtals oerhört kompetenta Arrow har tuffat på ett bra tag nu. När Netflix tar sig an en av Marvels mest spännande och skitiga hjältar blir man såklart nyfiken. Daredevil är först ut men ytterligare tre hjältar står på tur i Netflix stora Marvel-satsning som till slut utmynnar i en serie om det team alla karaktärer bildar. Ambitiösa planer minst sagt. Jag håller tummarna för att Daredevil visar alla skeptiker att streamingjätten kan ro projektet i hamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.