Dödsängeln

dodsangelnLars Rambe är en helt ny bekantskap för mig. Rambe har främst författat deckare men gav 2012 ut skräckromanen ”Kvinnorna i sjön” och har dessutom publicerat ett gäng noveller hos Hoi Förlag, ”Dödsängeln” är en av dessa.

Sigurd förlorar sin dotter. I en desperat åtgärd finner han en mystisk besvärjelsebok och framkallar sitt sista hopp – ett uråldrigt havsväsen som kan återuppliva de döda. Men allt har sitt pris…

”Dödsängeln” är en välskriven novell. En klassisk skräckberättelse med inslag av Lovecraft. Vem gillar inte historier om gamla hemska havsmonster och gåtfulla ritualer liksom? Den är måhända inte speciellt läskig men stämningen som genomsyrar berättelsen gör sitt och Lars Rambe behärskar formatet väl. Jag kan definitivt rekommendera denna och är samtidigt lite sugen på att ge Rambe fler chanser i framtiden.

Lars Rambes hemsida finnes här och mer om dödsängeln och fler noveller här.

1 reaktion på ”Dödsängeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.