Mannerskiölds herrgård

Mannerskiölds-herrgård-omslag-1000x1468Oskar Källner har varit i farten igen. Mannerskiölds herrgård är en actionfylld monsterhistoria om en gammal spökande herrgård (skräll!) och ett minst sagt udda åtagande. Källner säger själv att han låtit sig inspireras av HP Lovecraft och det märks tydligt i hans senaste verk. Tentakelmonster, uråldriga väsen och rabblande av ett främmande mystiskt språk – allt får plats i Mannerskiölds herrgård.

I vanlig ordning gillar jag även denna novell av Källner som jag anser är en av de novellförfattare som alltid lyckas leverera i fantastikgenren. Han håller alltid hög klass och trollbinder mig som läsare från den första meningen. Det är rafflande och händelserikt rakt igenom, alltid. Mannerskiölds herrgård må vara en tämligen enkel historia men en vansinnigt underhållande sådan. Jag läste den med ett leende på läpparna och uppskattade alla referenser och skräckpastischer Källner proppat novellen full med.

Mer om Oskar Källner och hans verk finner du här.

2 reaktioner på ”Mannerskiölds herrgård

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.