Spela för spelandets skull

Som ni säkert känner till så producerar jag podradion, Radio Speltorsk. Detta innebär att man behöver prata om spel. För att prata om spel behöver man spela spel. Det här blir ett problem ibland. Låt mig förklara.

Jag har en sambo, en son, ett hus, en sommarstuga och en bil som behöver pysslas om. Dessutom jobbar jag heltid. Det här tar mycket tid. Tiden som blir över, vilket inte är speciellt många timmar i veckan, spelar jag spel, förbereder samt spelar in Radio Speltorsk. Jag tycker alltihop är vansinnigt underhållande men det kräver uppoffringar. Jag har en tendens att låta saker och ting ta över på ett sätt att jag inte kan sluta tänka på projektet jag för stunden engagerar mig i. Radio Speltorsk har den rollen i mitt liv för tillfället. Efter att ett avsnitt är inspelat, klart och upplagt är det nästa program som gäller. Gäster som ska raggas, manus ska skrivas, osv…

Det är därför spelandet som kommer i kläm. Jag spelar inte för att jag vill spela utan för att jag måste. Det vore katastrof om jag inte har nåt att prata om i programmet. Inbillar jag mig. Man har perioder då det inte känns så intressant eller för den delen så meningsfullt med spel och kulturen där i kring. Förstå mig rätt nu. Jag gnäller inte över att jag måste spela spel för att prata om dem. Men det finns stunder glöden inte finns där och när jag trots det köper spel för summor jag knappt har över varje vecka.

Jag köper spel för att prata om dem. Hur underligt är inte det?

5 reaktioner på ”Spela för spelandets skull

 1. Förstår vad du menar, men jag tror inte att du måste ha spelat för att kunna göra ett avsnitt. Ni har ju nästan alltid gäster och Sebbe kan ju alltid snacka om WoW 😉

  Så lite lugn och ro kan du väl unna dig när det behövs?

 2. Själv har jag också svårt att hitta tid till spelandet rätt ofta, vilket kan resultera i långa perioder utan att jag spelar något alls. Det gör det på sätt och vis mycket roligare att spela de perioder man har tid för det, men jag har nästan helt gett upp onlinespel på bekostnad av detta. Jag älskar att spela Gears över nätet med alla trevliga kontakter, men gör jag det får jag inte tid att prova på några nya spel och jag har helt enkelt fått offra många sådana här spel, och jag förstår verkligen inte hur många kan hinna med att spela två MMORPG på samma gång och ändå hinna prova andra spel på samma gång…

  För övrigt tror jag lätt att du kan göra avsnitt utan att spela under någon vecka, känner man inte för att spela är det bättre att låta bli, jag lovar att suget kommer tillbaka vid ett senare tillfälle istället!

 3. Förstår vad du menar, även jag hamnar i dessa perioder med jämna mellanrum. Men det är som de säger: spela när du vill spela och inte annars.

  Själv hinner jag knappast spela något alls då det precis som för dig är en massa som kommer i vägen hela tiden. Och jag vill inte spela för spelandets skull utan för min egen skull, men då jag väl vill spela gör jag något annat och så blir det ingenting. Nåväl…

 4. Jag har alltid förvånats över hur du (och Sebastian) lyckas hålla en så konstant och hög kvalitet på ett projekt som Radio Speltorsk. Jag kan helt klart förstå att det är en riktig tidsslukare att producera nya avsnitt varje vecka. Det är ett knivigt problem utan någon direkt lösning, det är ju synd om det blir en börda för dig.

  Jag håller dock med de andra att Radio Speltorsk inte står eller faller med om du har spelat nya spel i veckan eller inte, jag tycker ni alltid lyckas bra med att hålla igång bra diskusioner även när det är snålt på spelfronten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.