Strong Bad Episode 1 – intryck

Karaktärerna i spelet ser minst sagt skruvade ut.

Det kryllar just nu av bra spel på nedladdningstjänsterna. Förra veckan Braid, i onsdags Bionic Commando Rearmed och för ett par dar sen, Strong Bad´s Cool Game For Attractive People – Episode 1: Homestar Ruiner. Efter någon timme med spelet är jag inte besviken.

Strong Bad är verkligen en skön karaktär och humorn som genomsyrar spelet är sådär mysigt töntnördig att man omfamnar den med öppna armar. Åtminstone om man är en nörd. Och det är man ju. Annars är det klassiskt peka-klicka-gränsnitt i samma skola som Telltales tidigare spel – Sam & Max och Bone. Men att med Wii-kontrollen navigera sig runt i de färgranna miljöerna liggandes i en skön soffa är svårslaget. Mer peka-klicka till Wii!

Så ladda hem hem om du vill se mer av genren till Wii. Det är verkligen en suverän kombo och det är faktiskt konstigt att det inte dykt upp mer peka-klicka-äventyr än det hitills gjort. Strong Bad Episode 1 kostar 1000 Wii Points (ca 90 spänn).

2 reaktioner på ”Strong Bad Episode 1 – intryck

  1. Wiin är ju som gjord för peka och klicka spel. För dom som inte har patchat till 3.3 firmwaren än så kan man ju ta hem scummvm till wiin via homebrew channel.
    Vilket gör att man kan spela dom flästa gamla bra peka och klicka spel utan problem.

    En porting av Sam & Max Ep kanske?

  2. ”En porting av Sam & Max Ep kanske?”

    Det är klart sen länge att första säsongen av ”nya” Sam & Max dyker upp på Wii. Det kommer däremot släppas i butik på skiva och inte över WiiWare. Synd att man redan köpt det till PC bara…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.