Bionic Commando Rearmed – intryck

Spelade på lunchen. Det var skitkul som väntat. Jag är förvisso en retronörd så det här tilltalar mig extremt mycket. Spelade igenom Båda tutorialbanorna (den vanliga och ”advanced”) och greppade snabbt kontrollen. Det känns redan inledningsvis som man kan bli grym på att använda sig av svingfunktionen efter ett tag. För det var svårt till en början. Så in i helvete.

Klarade därefter två banor samt dess bossar, besökte två militärförläggningar och plockade på mig nya powerups och avvärjde dessutom en fiendeattack i fågelperspektiv. Gav skön variation till övriga banor. Precis som i originalet med andra ord men med skillnaden att de här kändes mer spektakulära givetvis.

En grej som jag inte riktigt förstod mig på var minispelet där man lekte hacker med kuber och grejs. Hur gör man? Är jag korkad?

Bionic Commando Rearmed är i vilket fall ett skoj och välgjort actionspel i 2D som infriar mina förväntningar. Ett kap för 800 Microsoft Points. Ladda hem!

7 reaktioner på ”Bionic Commando Rearmed – intryck

  1. Vill man ha riktigt ”svårt som in i helvete” är trialbanorna where it’s at. Rena N+-liknande nivåer av omöjlighet ungefär.

    Jag minns inte längre hur man hackar, men jag kommer ihåg att jag greppade det ganska fort när det begav sig. Så tyvärr… 😛

  2. Antar att du lärt dig hacka nu, annars är det som ett pusselspel, det gäller att skicka den gula bollen mot de röda kuberna, för det är det enda som stoppar den. Och på så vis föra den gula bollen till mål som är den gröna kuben.

  3. Gwellmyn: Jo, det var löjligt lätt när man väl fattade hur man skulle göra.

    Fleischer: Själv tycker jag det är lite av charmen med spelet. När man väl lär sig att behärska griparmen så kännar man sig kunglig. 🙂

    Har nästan klarat det nu btw. Lyckades dö efter slutbossen (hur dumt och kasst det än låter). 🙁

  4. ”Hack-sekvenserna. Jag lyckats alltid skjuta iväg klotet åt motsatt håll. What’s the deal?”

    Man ska ta sig fram till målet genom att landa den gula bollen på de röda kuberna. Om man placerar vyn bakom den gula bollen så skjuts den ifrån dig åt motsatt håll. Det finns tom ett litet ringformat mönster som indikerar i vilken riktning bollen kommer att ta.

  5. Testade för första gången multiplayerläget igår och fan vad kul det var! Känns som en mer taktisk version av Super Smash Bros. Asgarv blandades med svordomar i soffan och jag blev överraskad över hur bra det faktiskt fungerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.