Nördarnas tv-guldålder

Vi lever verkligen i en tv-guldålder just nu. Det är lätt att glömma av hur det såg ut för bara fem år sedan. Tv-tablåerna och streamingtjänsterna svämmar över av de genrer som de stora produktionsbolagen inte ens tog i med tång tidigare. Superhjältar, skräck, fantasy och science fiction är vardagsmat numera. Den här våren och tv-sommaren har levererat med råge i dessa genrer.

    Rick and Morty fortsätter att leverera humorguld. Säsong tre är starkast hittills.
    Den första säsongen av The Handmaid’s Tale var en av de bästa tv-upplevelserna i år. Skrämmande, gripande och fantastiskt välgjord.
    Preachers andra säsong var lite skakigare än säsong ett men fortfarande sevärd och underhållande.
    Rymdoperan The Expanse övertygade än mer i den andra säsongen. Bättre karaktärsutveckling och starkare framåtrörelse i berättandet.
    Den näst sista säsongen av Game of Thrones var den mest storslagna hittills, men aningen mer förutsägbar och inte lika omvälvande som tidigare.
    Rebooten av The Tick kändes som en frisk fläkt bland alla gravallvarliga superhjälteserier. Avkopplande med glimten i ögat.
    Säsong tre av The Leftovers blev en värdig avslutning för HBO:s mystiska dramaserie.
    Legion och American Gods har jag tidigare nämnt men tål att nämnas igen. Tillsammans med The Handmaid’s Tale kvalar dessa in som de bästa nya tv-serierna i år.

I höst kommer jag följa Star Trek: Discovery, Jordskott, The Punisher, Stranger Things, Inhumans och The Shannara Chronicles. Om The Gifted visas på någon svensk tjänst kommer även denna att spanas in. Och så fort jag är klar med överraskningen Ozark ska jag dessutom ta tag i nya säsongen av Twin Peaks. Det finns att göra i höst och vinter också.

Taggat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.