Missade spel: Boktai: The Sun Is In Your Hand

Utvecklare: Konami
Format: Gameboy Advance
Release: 2003
Genre: Äventyr

Vad?
Ett spel utvecklat av bland annat Metal Gear-producenten Hideo Kojima där en stor del av konceptet bygger på att spelet har en inbyggd solsensor och drar nytta av denna funktion till det yttersta. Ett av momenten består av att huvudpersonen –  Django, bär ett vapen som behöver laddas upp av riktigt solljus för att kunna användas mot fiender. Spelet fick tre uppföljare varav trean är japanexklusiv.

Varför missat?
Faktum är att jag aldrig blivit attraherad av solsensorfunktionen. Jag vill kunna spela ett spel utan att behöva vara bunden till väder och tvånget att spela utomhus. Trist på ett förmodligen bra spel men hey!, sån är jag.

Boktai på Wikipedia

4 reaktioner på ”Missade spel: Boktai: The Sun Is In Your Hand

  1. Man ser ju inte ett dugg på skärmen på de gamla Gameboy Advance konsollerna om man är ute i solen. Men det räcker nog med att ha en ficklampa till hands eller?

  2. Jo, det är också ett problem. Det gäller ju dessutom alla bärbara maskiner med LCD-skärmar även om de är bakgrundsbelysta. Jag har haft stora problem att se vad jag gör både på PSP och DS när jag legat i hängmattan på somrarna. Blir en jobbig reflektion i skärmen. Ytterligare ett skäl till att jag inte brytt mig om Boktai.

  3. Kan rekommendera Lunar Knights, där slipper du all sol och frisk luft och får istället bara en massa gött actionrpg:ande. Jag gav det ett väldigt bra betyg i Super Play härom året.

  4. MGill: Tackar för tipset! Var sugen på spelet när det var nytt och rykande färskt men har faktiskt helt glömt av det sen dess. Kanske ska kolla närmare på det då. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.