Trallpunken är inte död

Asta Kask på Close-up-båten.
Asta Kask på Close-up-båten.

För ett par helger sedan var jag på Close-Ups hyllade punkkryssning. Det var en högtidsstund från att jag och mina kompisar klev på Silja Galaxy och gav oss iväg till att färjan återigen lade till vid terminalen i Stockholm ett dygn senare.

Jag har aldrig slutat lyssna på punk. I synnerhet trallpunk. Idag släppte De Lyckliga Kompisarna en ny skiva, Charta 77 släppte nytt härom veckan och Asta Kask spelar in purfärskt material som släpps nästa år. Det sägs ofta att den svenska punken dog på nittiotalet. Det är inte sant. Punken lever och frodas år 2015. Gamla band återuppstår och nya dyker ständigt upp. Det är bara det att vanliga döda som övergav punken när den slutade att vara hipp och trendig (nåja) inte har en susning om dessa nya förmågor. Det ska jag råda bot på! Här har du en fullmatad spellista med massa nysläppt punk:

Bonus! Spana in denna sköna allsång från Close-Up-båten med några tusen röjande punkare på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.