E3 – slutklämmen

Okej, mycket E3 överallt nu och för att sätta punkt för det hela från min sida blir det en sista sammanfattning av mässan. Here it goes:

Största bomben:
Att Sonys lilla darling Final Fantasy XIII inte längre är en exklusiv PS3-titel utan dessutom dyker upp på Xbox 360. Surt för Sony att mista en så stor exklusivitet men glädjande för alla rollspelande 360-ägare.

Mässans största ripp-off:
Microsoft´s öppenbara stölder av Nintendo och Sony. Lips = Sing Star, Avatars = Mii´s och You´re in the Movies = Eye Toy. Nästan så det blev pinsamt.

Snyggaste grafiken:
Prince of Persia – Celshading fast ändå inte. Löjligt läckert var det i alla fall
Bubblare: Mirror´s Edge – Stilrent, avskalat men framförallt vansinnigt snyggt.

Årets trend:
Dåliga presskonferenser. Jag har aldrig under den tid det varit möjligt att följa evenemanget över nätet sett så dåliga presentationer. Nyheterna var på tok för få!

Mest underliga spelavslöjande:
Shigeru Miyamoto – Förmodligen för att han kände sig pressad av hardcore-lirarna, slank orden – ”We´re making Pikmin” ut. Inte direkt ett episkt avslöjande.
Bubblare: Bungie arbetar på ett nytt Halo-spel men var var hypen kring det?

Mässans ”lost in action”:
Alan Wake – Många hade förmodligen trott att Remedys hypade thriller skulle göra mässcomeback med dunder och brak på E3 men var spårlöst försvunnen. Goda nyheter gällandes spelet dock. Alan Wake är åtminstone inte nedlagt och kommer enligt källor att visas på GDC senare i år.
Bubblare: Duke Nukem Forever – Ärligt talat. Vad hade vi väntat oss?

Fetaste speluppvisningen:
Gears of War 2 – Det var förmodligen många som blev övertygade om att uppföljaren till ett av 360´s skönaste actiontitlar är ett klockrent köp i november när spelet släpps. Gears 2 verkar bjuda på ett sanslöst röj och ser mer varierat ut än föregångaren.
Bubblare: Resistance 2 – Gah! Det där jättemonstret var sjukt mäktigt!

Största spelflopp:
Dragon Age: Origins – Att BioWare skulle visa upp något som ser så här oinspirerat och trist ut är för mig en gåta. Jobba hårdare på uppföljaren till Mass Effect istället säger jag.
Bubblare: Castlevania: Judgment – Verkar precis lika dåligt som man först trodde att det skulle vara. Att en kass spelidé blir ett dåligt spel säger sig självt.

Längsta gäspning:
Mortal Kombat vs DC Comics – Känns tio år för sent och uselt genomfört dessutom.
Bubblare: Dark Void – Ett Gears of War med jetpack låter ju som en kul kombo men inte efter att ha sett det här. Såååå damn tråkigt.

Mässans ”njaaa”:
Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts – Jag vet inte riktigt vad jag kommer tycka om det här. Jag diggade de första spelen till N64 men är mer konfunderad ju mer jag ser av Nuts & Bolts. Verkar det kul? Jag vet faktiskt inte.
Bubblare: Fable 2 – Är tveksam. Är inte speciellt snyggt, påminner väldigt mycket om ettan och verkar bli förhållandevis kort. Men jag kan lika gärna älska det. Vi får se.

Thats it! Nog tjatat om E3 på ett tag.

3 reaktioner på ”E3 – slutklämmen

  1. Fast såhär i efterhand så hade jag nog satt Beyond Good & Evil 2 och ICO Teams nya som mässans ”Lost in action”. Var ännu mer underligt att ingen av dessa representerades faktiskt.

  2. Angående för få nyheter på presskonferenserna så tror jag att E3 skulle behöva hållas någon gång kring mars-april. Det är för sent att börja hypa spel i juli som ska släppas kring jul, så företagen väljer helt enkelt att utannonsera en hel del av sina produkter före mässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.