Bästa filmerna 2006 (plats 3)

En lika stor filmhändelse som Oscar-galan är Farbror Atlas countdown över de bästa filmerna 2006. Vi börjar bakifrån med den hedrande tredje platsen.

Plats 3:

v-for-vendetta.jpg

V for Vendetta

Serietidningar är grejen numera. Sin City, Spider-Man och kommande 300 vittnar åtminstone om det. V for Vendetta var för mig en ny bekantskap då jag till skillnad från nyss nämnda filmer aldrig hört talas om serien. Den skickligt uppbyggda tolkningen av ett fascist-styrt England var säkert väldigt bra gestaltat i tryckt tidningsform men ”Matrix-brorsorna” gör det säkerligen lika bra på vita duken då jag genast uppslukas av världen de byggt upp och den välberättade historien om den maskerade hämnaren.

Med jävligt bra skådespeleri, framförallt i form av Natalie Portman och ett välskrivet manus så är V for Vendetta en kanonfilm som alla med god smak bör se. Dessutom bjuds vi givetvis på samma visuella ögongodis som gjorde Washowski-bröderna kända i och med Matrix-rullarna. Bara det gör den ju sevärd.

2 reaktioner på ”Bästa filmerna 2006 (plats 3)

  1. Serien är liksom allt Alan Moore rör vid magisk men jag trodde aldrig någonsin att det skulle kunna göras en bra film på V for Vendetta. Så fel man kan ha. VfV-filmen är mycket riktigt en av årets absolut bästa rullar, och lyckas faktiskt fånga det mesta som gjorde serien bra. Att de vågar ha en två minuter lång allittererande monolog i början ger cred.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.