Red Steel – Debatterad premiär

Äntligen bröts tystnaden. Red Steel heter det kommande Revolution-spelet som nyligen avtäcktes i tidningen Game Informer. Visserligen är det bara scannade bilder det rör sig om och inte äkta skärmdumpar men detta har verkligen satt fart på Nintendo-älskare och inte minst de icke Nintendo-älskande personer som befolkar all världens spelforum. Spelet är en First Person Shooter som helt kommer styras med den rörelsekänsliga kontrollen. Förutom en pistol så kommer huvudrollsinnehavaren också släpa omkring på ett stort svärd enligt Game Informer även om det inte visats på några bilder än.

Nu har i alla fall debatten om hurivida grafiken på Nintendos maskin är så underlägsen konkurrenterna eller inte blossats upp ordentligt. Nintendo-anhängarna gormar om att varken 360´s eller PS3´s grafik minsann är bättre än kommande Revolution medan Sony- och Microsoft-fansen hävdar att Red Steel ser ut som skit (inte helt oväntat från båda håll med andra ord). Då N-boysen länge konstaterat att Nintendos nya maskin inte skulle vara speciellt kraftfull utan i stället kommer att revolutionera spelandet med hjälp av den udda styrningen är det lite ironiskt när i stort sett varje Nintendo-fan helt plötsligt framstår som grafikkåta galningar så fort Red Steel dök upp på nätet. Hyllningarna av spelet har redan skrivits i spaltmeter. Allt detta på grund av några otydliga "scans". Smart. 

Själv kan jag inte låta bli att känna mig lite imponerad över Red Steel´s uppenbarelse men är ändå reserverad när det gäller Revolutions prestanda. Visst, siffror är inte allt men med tanke på vad vi fått reda på av maskinens processorkraft och liknande så kommer den knappast att kunna mäta sig med konkurrenterna. Men tills jag varken sett något spel i rörelse eller ens en riktig skärmdump så håller jag mig tyst till skillnad från vissa. En sak är dock säker. Red Steel rör om i grytan ordentligt i alla läger.

redsteel_06april08_1.jpg

Fler bilder samt info

*Uppdatering*:

Pressrelease från Ubisoft

Ännu mer bilder

*Uppdatering 2*:

Hemsida

3 reaktioner på ”Red Steel – Debatterad premiär

  1. Känner mig så stygg eftersom jag följt bloggen aktivt utan att lämna en enda liten textrad som spår. Nåväl, det finns en första gång för allt 🙂

  2. He he, men nu är det åtgärdat åtminstone. I ärlighetens namn så är jag en lika bra kålsupare själv då jag allt trillar in på båda era bloggar med jämna mellanrum och försvinner spårlöst utan ett ynka ord som resultat…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.