Nytt på tv-horisonten

Just nu svämmar det över av tv-nyheter när de stora amerikanska kanalerna spikar sina tablåer för hösten men också när nästa års inköp visas upp.

Här är några som jag ser fram emot lite extra mycket.

http://www.youtube.com/watch?v=uPE2oBnzROY
Constantine

Bygger på serietidningen Hellblazer och är en helt ny tolkning av karaktären Constantine. Själv gillade jag Keanu Reeves-filmen från 2005, men av seriefansen är den tydligen rejält bespottad. Kan bli aningen tarvlig är känslan men kampen mellan himmel och helvete, med en nypa demoner och monster, är för mig personligen ett upplägg som nästan alltid går hem. Ska genast sätta tänderna i Hellblazer-seriens första volym som legat och vilat här hemma sedan ett tag.


Gotham

Fullt fokus på poliskonstapel Gordon och mindre fokus på allas vår favvo-fladdermus. I Gotham går origin-handlingen om Batman långt tillbaka i tiden. Bruce Wayne är en liten pojkvasker, Gordon har ännu inte odlat en mustig mustasch och skurkar som Gåtan, Catwoman och Pingvinen har ännu inte blommat ut som de genomruttna bovar vi känner igen dem som idag. Är rädd för att det mynnar ut i en glättig ungdomssåpa men jag har gärna fel. Trailern ser lite lagom ”gritty” ut i alla fall.

http://www.youtube.com/watch?v=2z-b3Nw6Znw
Wayward Pines

Efter ett gäng rejäla filmfloppar ger sig M. Night Shaymalan in i kampen om tv-tittarna. Här osar det starkt av Twin Peaks och inte mig emot! Matt Dillon och Juliette Lewis är värvade som extra dragplåster och den första trailern vittnar om mängder med mystik, underliga karaktärer och småstadskänsla. Jag håller tummarna för att Shaymalan hittar tillbaka till fornstora dagar (Jo, alla haters, han har faktiskt gjort bra film efter Sjätte sinnet). Varning för spoilerkänsliga, trailern är tämligen avslöjande.

Annat att ha förhoppningar på:
The Whispers – Producerad av Steven Spielberg. Barn kommunicerar med spöken. Kan bli nåt. Eller inte.
The Last Man on Earth – Upplägget är lite förvånande precis detsamma som seriens titel. Intressant premiss men håller det för en hel serie?
Agent Carter – Ny Marvel-serie om Peggy Carter. Blir här mer än Captain Americas kärleksintresse och jobbar för Iron Mans farsa som hemlig agent under 40-talet. Fet matinéaction eller plojig sörja?

Sen tidigare känner vi till några andra lovande sommar och höstpremiärer som The Strain, The Leftovers, Sense8 och The Flash.

Taggat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.