Skepp ohoj! Black Sails är här!

Jag hade mina farhågor. Michael Bay som producent? Pirater? Omotiverat mycket naket och hinkvis med blod?

Men jag blev positivt överraskad. Black Sails levererar verkligen toppklassig piratunderhållning. Och det vilar inte på Starz behov av att chocka mig med våld och snusk. Nu utspelar sig visserligen delar av avsnittet på ett horhus vilket innebär att vi ändå får en sedvanlig mängd tuttar och naket men jag tycker att det funkar. Det frossas inte i detta på samma sätt som jag upplevde i Spartacus. Jag faller dessutom genast för det brokiga karaktärsgalleriet. Det finns många intressanta personligheter som jag är nyfiken på att se hur de utvecklas. Jag tycker också att användandet av de klassiska litterära förlagorna som ”Black Beard”, ”Captain Flint” och ”John Silver” i en mer modern tappning känns som ett oväntat fräscht grepp.

En tumme upp för Black Sails alltså. Snygg, skitig och maffig. Piloten lovar verkligen gott inför framtiden.

Black Sails visas just nu på HBO Nordic.

1 reaktion på ”Skepp ohoj! Black Sails är här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.