Fem metroidvanias att se fram emot

I ärlighetens namn börjar jag bli frustrerad över Nintendos sätt att ignorera sin (möjligen tillsammans med Zelda) bästa spelserie, Metroid. Visst, Other M är inte så uselt som många vill få det till, jag tyckte det var vansinnigt underhållande, men med Metroid-mått mätt var det bara godkänt och en av de svagare delarna i serien. Jag vill tillbaka till den tid då 2D-spelen samexisterade med 3D-versionerna. Under några otroliga år fick vi Prime-trilogin men också Metroid Fusion och Metroid Zero Mission. Jag vill tillbaka till den tid då Retro Studios och Intelligent Systems spottade ur sig fantastiska spel i serien. En tid då vi visste att varje spel i serien, trots sin förutsägbarhet, alltid var mästerligt. I 2D som 3D.

Som tur är håller indieutvecklarna med. De saknar Metroid, främst i sin 2D-skrud, och visar det genom att snickra ihop egna, ambitiösa spel i subgenren. Några är väldigt mycket ”Metroid” medan andra utforskar andra stilar och har egna idéer. Alla har de gemensamt att de är action-plattformsspel i en öppen värld där man uppgraderar vapen, likaså utrustning och samlar föremål för att avancera i spelet. Och just nu poppar de upp som svampar på Zebes. Här är fem lovande spel alla borde se fram emot om man som jag är en fan av metroidvania-genren.


A.N.N.E. – HemsidaKickstarter

http://www.youtube.com/watch?v=_1UsLz6cB-s
Ghost Song: A Jorney of Hope – HemsidaKickstarter


Shantae: Half-Genie Hero – KickstarterWayforward


Chasm – HemsidaKickstarter


Axiom Verge – HemsidaFacebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.