Machinarium levererar

Efter att precis spelat igenom demon av Amanita Designs kommande peka-och-klicka-äventyr, Machinarium, är jag smått förälskad. Jag hade förväntat mig makalösa miljöer och design att dö för, de trailers och bilder man fått ta del av har skvallrat om det sen länge. Vad jag inte hade väntat mig var den uppenbara charm spelets huvudkaraktär, en liten robotfilur, bar på. Trots att han förmodligen är en osympatisk mekanisk organism, demoversionen avslöjar inte direkt mycket, så känns han oerhört karismatisk på nåt skumt vis. Hans förmåga att höja och sänka sig själv bidrar dessutom till en del spännande pussellösning och jag hoppas man laborerar mer med den funktionen i det färdiga spelet.

Machinarium kommer till i princip alla nedladdningstjänster värda namnet i Oktober och om man är det minsta intresserad av äventyrsgenren bör man ge Amanita Design de futtiga 114 kronor de begär för spelet på studs. Vill du testa demon först finns den att ladda ner här.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uwZBdWRSBRs]

2 reaktioner på ”Machinarium levererar

  1. Har inte velat testa demot, vet inte varför, men vill inte förståra spelet på något sätt. Har förhandsbokat det, väntar tills dess. Men åh, vilket lir det ser ut att vara.

  2. Jag spelar fullversionen just nu som jag köpte igår! OH JAG ÄR KÄÄÄR! Fast jag fastnade på en robot som spelar five-in-a-row. Så jag sitter och försöker slå honom just nu. Elak robot 🙁 Det här mobbar min IQ.

    Underbar spel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.