Radio Speltorsk – behind the scenes

Hur går det egentligen till när man snickrar ihop ett avsnitt av Radio Speltorsk? Det tänkte jag med det här inlägget en gång för alla ge klarhet i. Mycket nöje!

Studion
Studion! Det är här magin skapas. De bärbara konsolerna ligger där ifall Sebbe börjar prata World of Warcraft under avsnitten. Vi har inte lagt ner så mycket själ överhuvudtaget i det där rummet annars. Kasst skrivbord, fult golv och en hiskeligt obekväm kontorstol.

Lurar
Mina fina lurar. De har tyvärr börjat knaka och bete sig nu men ljudet är fint i övrigt och de sitter rätt skönt på skallen. Jag funderar på att byta ut dem så småningom.

förberett
Här var det förberett minsann. Ölen är i princip alltid ett måste men konjaken hoppar jag över då och då. Ibland är den utbytt mot en Whisky. Det tända ljuset för mig att känna mig sådär ”teddybjörnig” som lyssnarna vill ha mig.

Klipptider
Samtidigt som inspelningen pågår har jag på senare tid kommit på den geniala idén, trög som jag uppenbarligen är, att föra minnesanteckningar. Här är en kladdlapp där klockslagen på eventuella justeringar är uppskrivna.

Nu brukar jag alltid prata om hur lite vi klipper i avsnitten så det här ser överdrivet ambitiöst ut med det i åtanke. Faktum är att i just det här avsnittet slängde jag lappen och sket i att klippa bort nåt överhuvudtaget.

Tummeupp
Här spelar jag in. Jag ser inte så där efterbliven ut under hela inspelningsperioden men nästan.

Laddskärm
Såhär ser det ut när man redigerar avsnitten i ett ljudredigeringsprogram. Laddskärmar hela tiden. Det är lika mycket sitta och vänta som att mixa och klippa.

Där har ni kära läsare/lyssnare fått er en liten inblick i hur det kan gå till när ett avsnitt av ren och skär spelnörderi blir till. Om det är någon som mot all förmodan tycker det var spännande delar jag gärna med mig av mer bakom kulisserna i framtiden. Förhoppningsvis bjuder Sebbe oss dessutom på ett liknande reportage.

UPPDATERING:
Sebbe har kontrat!

4 reaktioner på ”Radio Speltorsk – behind the scenes

  1. Härligt inlägg! 😀 Är ett stort fan av Radio Speltorsk. Eftersom jag lyssnat klart på ert arkiv för länge sen har jag fått börja lyssna på andra… En annan svensk podcast jag lyssnar på nu är fan helt… ÅåÅÅH! Den är inte lika bra! Jag är irriterad på personerna hela tiden när jag lyssnar, haha. Nä Radio Speltorsk, det är grejer det! Torsdagar är en dag då jag blir glad! 🙂 Hoppas jag finner tid över till Radio Speltorsk från och med 9 oktober dock… Då ska jag bli granne med Nintendos högkvarter i minst ett år! :O

    Förresten, jag vill tacka för att ni gett mig härlig underhållning under många av mina dagliga promenader. Det kombinerat med att jag ätit mindre har gjort att jag gått från XL till M. Ni är en del av den achievementen! TACK!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.