Level och Super Play är lata…

… enligt Petter på Gamereactor i alla fall och faktum är att jag är beredd att hålla med. Varför då? Jo, precis som Petter nämner i sitt senaste blogginlägg så är det väldigt sällan övriga publikationer fotar sina egna spelbilder och använder i tidningen. Oftast består i stället recensioner och liknande artiklar av vanliga pressbilder som vilken idiot som helst kan lägga beslag på.

Taget ur inlägget:
”På samma sätt som att jag förväntar mig egentagna foton på alla de olika testade bilmodellerna då jag köper motormagasinet Car varje månad – förväntar jag mig också färdiga, bra spelbilder i samband med en recension. Bilder som för mig exakt berättar hur spelet verkligen ser ut, inte hur utvecklarna ville att de skulle se ut nio månader innan de färdigställde spelet.”

255_42.jpg

Läs mer här

3 reaktioner på ”Level och Super Play är lata…

  1. Tja, om Gamereactor kan borde väl fler kunna? Notera att jag snackar om speltidningar här alltså. Jag är väl inte tillräckligt insatt i hur krångligt det i själva verket är att ordna men att man ska få en så rättvisande bild av hur spelet ser ut som möjligt ser jag som en självklarhet.

  2. Det har ju visserligen blivit enklare numera, men jag minns en artikel i Super Play för några år sedan där Famitsu – som alltid haft egna bilder – gick igenom all utrustning som krävdes för att ta egna screenshots, det var en ganska dryg process.

    Nu är det tekniska lättare, man behöver egentligen bara ett riktigt skarpt video-inkort (med stöd för ex rgb-scart, inte jättelätt att hitta). Så då är bara frågan vad man vill lägga sina mantimmar på. Att ta lite tuffa bilder medan man recensionsspelar är inte alltid en möjlighet då många plockar med sig hem och testar där istället. Då blir det i så fall till att avsätta extra tid och att spela igenom spelet för att få fram bra bilder.

    Men visst är många pressbilder man får av halvtaskig kvalitet, som dessutom används i alla andra tidningar på planeten. Personligen bryr jag mig inte nämnvärt, vid det laget man får en recension i handen har man antagligen redan sett spelet i videoform på nätet 100 gånger, men visst är det en fjäder i hatten om man orkar med att skaffa fram egna bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.