Speltips: Rusty Lake

Jag spelade ohälsosamt mycket mobilspel för ett par år sedan men intresset har sedan dess svalnat och jag plockar sällan upp telefonen för att stilla spelbegäret numera. Förmodligen har jag Nintendos senaste hybridkonsol Switch, att skylla på detta. Men häromdan gjorde jag ett undantag.

Rusty Lake heter utvecklaren som producerat en spelserie som går under namnet Cube Escape. Cube Escape-spelen är helt gratis. Utöver dessa har de också släppt tre titlar i den självbetitlade serien Rusty Lake. Dessa kostar däremot en slant att ladda ner. Det alla spelen har gemensamt är att de är pusselinriktade äventyrsspel och att de dessutom utspelar sig i samma universum.

Det här gjorde mig nyfiken. Tanken på ett komplext världsbygge som flätas samman av små korta spelupplevelser lät väldigt tilltalande. Mitt val föll på det första spelet i premium-serien, Rusty Lake Hotel, som visade sig vara en surrealistisk och makaber upplevelse som verkligen bjuder på hjärngympa av det finurligare slaget.

Spelets mål är att klura ut olika uppfinningsrika sätt att ha ihjäl hotellets besökare för att sedan kunna tillaga dem och servera till hotellets gäster. Dessa pussellika utmaningar varvas med mystiska inslag och ledtrådar om hur allt hänger samman.

Jag bjuds inte på några direkta svar och kanske började jag i fel ände med Rusty Lake Hotel, men det gör mig bara mer sugen på att ta mig an fler spel i serien för att grotta ner mig i mysteriet på riktigt. Men en stämningsfull spelupplevelse är det, och tankenötterna är smarta och innovativa. Definitivt värt besväret.

Låter det lockande? Spana in Rusty Lakes alla spel här.

2 reaktioner på ”Speltips: Rusty Lake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.