Troma och Wheelchair Werewolf

the-toxic-avenger

Jag var ett stort fan av Troma och deras verk under min tidiga ungdom. Filmbolaget har inriktat sig på att producera skräpiga b-rullar sedan 70-talet, förmodligen mest kända för filmerna om den muterade superhjälten The Toxic Avenger. En stor favorit för mig när det begav sig.

Dessvärre har tiden fått mig att inse hur sexistiska och allmänt sunkiga många av produktionerna var. Som naiv och oförstående tonåring var såklart skumpande bröst och blodigt slafs lika med bra. Idag har jag lite högre krav. För det mesta. Nåja, ibland.

Hur som helst. Här är ett tips för dig som kan tänka dig att sänka kraven för en stund: Troma har sedan några år tillbaka lagt upp det mesta av sin gamla ”filmskatt” för allmän beskådan, men jag kan tänka mig att det mesta är relativt otittbart numera.

Säga vad man vill om Troma men de kan åtminstone fortfarande producera overkligt fåniga skapelser, även år 2016. Under oktober släpper de nämligen nya avsnitt ur webserien Weelchair Werewolf varje måndag och fredag på Youtube-kanalen Troma Universe. Och ja, det är lika tramsigt som titeln antyder. På ett bra sätt. Kolla på de första avsnitten här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.