Wolf of the Battlefield: Commando 3 – intryck

Det har gått en tid sen jag spelade nåt nytt nu men när uppföljaren till den klassiska Commando-serien dök upp på Live Arcade slog jag till direkt. I ärlighetens namn var det inte bara inköpet av Commando 3 som lockade utan kanske i ännu högre grad den medföljande betan av Super Street Fighter Turbo II HD Remix som lanseras den 25 juni. Men eftersom det är ett tag kvar dit så var det gammal hederlig skjutaraction jag ägnade mig åt i gårdagskväll. 

WOTB: Commando 3 liknar mycket annat som släppts till XBLA och frågan är om det verkligen gör saker och ting så himla mycket bättre. Själv anser jag att Assault Heroes 1 och 2 båda är bättre investeringar när det gäller shooters sett ur fågelperspektiv medan Rocketmen: Axis of Evil åtminstone får se sig överkört. Det här hamnar med andra ord någonstans i mitten bland spelen i genren ”top-down shot-em-ups” till nedladdningstjänsten. Om man dessutom ser till de spel som hamnar i den mer breda mallen kallad ”shot-em-up” så rasar WOTB: Commando 3 en hel del till placeringsmässigt.

Vad gör det sämre än mycket annat? Jo, framförallt det repetiva fiendegalleriet och det standardiserade gameplayet. Commando 3 har än så länge inte lyckats att överraska mig en enda gång under den tiden som jag har spenderat med spelet. Inga finurligt utormade bossfajter, inget nytt häftigt vapen vi inte redan sett tusen gånger tidigare och definitivt inga innovativa spelmoment. Det hela känns för basic.

Men Commando 3 är ändå inte tråkigt att spela. Den dubbla analogspaksstyrningen fungerar som vanligt klockrent och visuellt sett så gör det sig också riktigt bra. En blandning av celshadad grafik när det gäller karaktärer och fordon med mera möter en mer realistisk grafikstil på saker som miljöer och byggnader. Ser riktigt bra ut. Dessutom finns det tre olika karaktärer att välja mellan, alla med olika styrkor och svagheter. Men det bästa av allt är ändå möjligheten att spela 3 stycken spelare i co-op samtidigt. Detta är något jag inte testat än men lär förhöja spelupplevelsen rejält.

Så visst, har du spelat dig trött på Assault Heroes och längtar efter mer actionrökare med stöd för co-op är förmodligen inte WOTB: Commando 3 nåt dumt val alls. Men förvänta dig inget mer än ett extremt standardiserat spel i genren innehållandes noll överraskningsmoment.

1 reaktion på ”Wolf of the Battlefield: Commando 3 – intryck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.