Fenomenet – Metroid fan remakes

I och med att jag nyligen tankade hem det suveräna Super Metroid från Virtual Console suktar jag ändå efter ett helt nytt 2D-spel med Samus i huvudrollen. Nintendo verkar dessvärre helt skrotat idén med Metroid i två dimensioner och därför har jag riktat uppmärksamheten åt ett annat håll.

Det finns nämligen ett överflöd av fanremakes när det gäller Metroidserien. Tråkigt nog är det få som hinner bli färdiga på grund utav olika omständigheter (stämningar eller hot från elaka advokater, motivation, tekniska aspekter osv) men just nu ser faktiskt det ljusare ut än någonsin när det gäller åtminstone två titlar. Det finns dessutom flera spel på gång men kanske inte lika spännande som de två som bygger på det andra, svartvita spelet i serien. Men vi börjar med ett annat omtalat projekt:

Metroid Prime 2D

Vad
Inte helt förvånande med tanke på namnet ett försök till att överföra det tredimensionella Gamecube-spelet till två dimensioner.

Potential
Eftersom spelet för tillfället ligger på is och det släppta demot inte har övertygat så ser det lite mörkt ut för projektet just nu.

Chans att bli färdigutvecklat
Väldigt små.

Hype
12 3 45678910

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3jgTX1SWl7k]

Project AM2R

Vad
Ett upphottat Metroid II i samma skrud som Zero Mission.

Potential
Verkar riktigt lovande. Känns redan väldigt genomtänkt och konceptet med att låna grafiken gör det troligen mer lättarbetat.

Chans att bli färdigutvecklat
Hyffsade.

Hype
1234567 8 910

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4wkr8samEBQ]

SR-388

Vad
Återigen ett omarbetat Metroid II men här med fler nya ändringar och ett utseende mer likt det från Super Metroid.

Potential
Enorm. Ambitionerna med spelet är höga och Samus har till och med fått nya rörelser samt nya bossar att tampas med i denna makeover.

Chans att bli färdigutvecklat
Svårbedömt. Projektet känns lite väl ambitiöst.

Hype
12345678 9 10

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uoKMZXnsF4k]

Hemsidor

http://metroidprime2d.co.uk/ 

http://www.destructoid.com/blogs/vonrichter/

http://metroid2remake.blogspot.com/

Det finns många fler men dessa är de mest omtalade och i ärlighetens namn de som är värda att bry sig om. Som synes är det SR-388 som jag är mest taggad inför och hoppas innerligt på att det blir helt färdigutvecklat men likaså på Project AM2R då det också verkar sjukt lovande.

Att ett av dessa någonsin kommer att dyka upp som ett fullfjädrat spel är förvisso svårt att tro då det historiskt sett alltid skiter sig någonstans på vägen men eftersom jag är en optimist när det gäller det mesta så håller jag ändå tummarna in i det sista.

Och slutligen, på tal om nåt helt annat:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zc5cOeknc3w&feature=related]

1 reaktion på ”Fenomenet – Metroid fan remakes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.