Indiefrossa

Upptäckte idag att Tigsource har slängt ihop en databas för indiespel. Givetvis var man tvungen att tanka hem ett par titlar som verkade lovande.

 psychosmnium_site.png

Till att börja med lirade jag Psychosomnium. Ett flummigt plattformspussel. Väldigt kort men oerhört charmigt och klart värt de tio minuter det tar att klara spelet. Kul dialog, svängig musik och skön retrografik. Tumme upp!

thegraveyard.jpg

Därefter tog jag mig an The Graveyard. Något som kanske inte ska ses som ett direkt spel utan snarare en form av konstnärligt verk. Man styr en gammal tant på en kyrkogård helt enkelt. The Graveyard är också en extremt kort upplevelse och även om det atmosfäriskt sett har en del att ge så förstod jag inte riktigt grejen med det hela. Tumme ner!

auntitledstory.png

Sist men inte minst spelade jag en stund av A Untitled Story, ett spel jag förmodligen kommer att återkomma till. En känd mix är det man har att vänta, allt direkt snott från Metroid och liknande spel. Skaffa powerups och backtracka dig fram genom en visuellt väldigt simpel men ack så mysig värld. Jag gillade det. Tumme upp!

Det var allt. 🙂

3 reaktioner på ”Indiefrossa

  1. Meh! Du kan ju inte räkna 10 minuters flash spel i ”Avklarat 2008”. Det är ju fusk ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.