Pepptoppen december


1007 av Johannes Pinter
Var: Swedish Zombie
När: 14 december

1007szMitt omdöme: 1007 är en intim berättelse om plågan att omvändas till något annat, att inte kunna kontrollera sina begär och att vistas i en miljö där den förrädiska solen aldrig går ner. Pinter bevisar att han kan mer än svulstiga actionepos och delger här en ny infallsvinkel på lidandet som det innebär att anta formen av en blodtörstande best. Författaren lyckas skildra smärtan och Antons splittrade psyke på ett medryckande vis. Jag är imponerad och hänförd. 1007 är en formidabel uppföljning på Vackra kyrkor jag besökt och en vampyrroman inte lik någon annan.

Fotnot: Boken har bytt förlag och återlanseras igen.


The Expance
Var: Syfy
När: 14 december
Bonus: Första avsnittet kan ses nedan

Har inte hunnit kolla än men av de första reaktionerna att döma så inleder serien starkt. Länge sedan det dök upp en sevärd rymdopera, håller tummarna för att denna är vändningen. Bygger på bokserien med samma namn.


Chilhood’s End
Var: Syfy
När: 14 deceember

Två nya sci-fi-serier på Syfy under samma dag, den andra är en miniserie om en utomjordisk invasion. Verkar påminna om V. Det kan både vara bra och dåligt. Baseras på Arthur C. Clarkes klassiska bok från 1953.


Star Wars: The Force Awakens
Var: Bio
När: 18 december

Behöver jag ens motivera denna?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.