Professor Layton and the Curious Village – intryck

 

Klurigheter och myspysig atmosfär är beståndsdelarna i det DS-spel jag förmodligen längtat mest efter 2008. Jag har spelat tre timmar nu och det är snuskigt beroendeframkallande. ”Bara ett pussel till, sen stänger jag av”, är tanken som poppat upp i min skalle mer än en gång under mina två spelpass. Visserligen är några av gåtorna plagierade klassiker som man förmodligen redan stött på någon gång under sin uppväxt men för min del spelar det mindre roll. Att lösa dem på sin DS ger dem en ny dimension och dessutom märker jag att jag helt glömt av lösningen på de flesta.

Om du är det minsta nyfiken på spelet (det bör du vara) så finns det ett spelbart demo att testa här.

Sedan är ju grafiken hur charmig som helst. En skum mix av fransk och japansk tecknad stil. Kan bara bli bäst. Musiken är dessutom helt fantastisk. Stråkar och vemodiga toner blandas med lite trallvänliga truddelututter. En smått unik ljudbild på en bärbar maskin. Handlingen fungerar visserligen bara som en anledning att slänga in massa gåtor och pussel men den är faktiskt intressant och spännande. Mysteriet nystas långsamt upp och växer sig större ju längre man tar sig i spelet.

Efter en längre speltorka får återigen DS ett kanonspel värt att införskaffa.

7 reaktioner på ”Professor Layton and the Curious Village – intryck

  1. Än så länge är de rätt så lätta. Har inte stött på något jag ännu inte klarat. Jag har visserligen använt hint-systemet ett par gånger men de är långt ifrån omöjliga i alla fall.

  2. Detta spelet ligger högst uppe på min införskaffa lista tillsammans med Contra 4! Älskar estiken i spelet, liknar den som finns i filmen ”The Triplets Of Belleville” 🙂

  3. Det kommer jag inte ihåg. Förmodligen från Cdon.com eller Webhallen.com. Där köper jag merparten av mina spel. När det vankas import så är det Videogamesplus.ca som gäller. 🙂

  4. Jag kan inte hitta spelet på varken cdon eller webhallen (bara för bokning). Har du något tips på var man kan köpa det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.