Spelsajtkoll

Nu är det ingen tvekan längre. Den nya versionen av Gameplayer krossar allt motstånd när det gäller svenska spelsidor på nätet. Med ett rasande uppdateringstempo och med färska recensioner i stort sett dagligen så står sig övriga sajter ganska slätt.

Dessutom blir Gameplayer TV bara bättre och bättre. Med en snygg studio, intressanta reportage samt en riktigt duktig programledare i form av Sebastian Axelsson ser det ljust ut även i fortsättningen för webtv-satsningen.

Andra spelsajter som imponerar är Gamecore som sedan länge haft bra snurr på det mesta. En snubbe med nicket "Konstantin" har försett oss med i vissa fall osedvanligt korkade krönikor som skapat skojiga debatter på sidans forum. Skikul läsning!

Sedan har vi givetvis giganten av spelsidor – Gon, som tuggar på som vanligt. Välskrivna texter har alltid varit sidans främsta vapen, dock så börjar sidans design knaka lite i fogarna nu. Spelshowen Unpause erbjuder helt okej spelunderhållning men känns mindre proffsig om man jämför med Gameplayers alternativ. Skulle vara kul om det hände nåt nytt på sidan nu känns det som.

En annan riktig mastodont i spelsammanhang är gratistidningen Gamereactors hemsida. Snygg design, en hel del exklusivt material och en jävla massa annonsörer gör den till en av de större svenska spelsidorna. Men ta bort de där jävla popup-rollover-eller-vad-det-nu-är-grejerna för i helvete!

Kong har däremot gått ner sig ordentligt sedan den nya designen introducerades till skillnad från Gameplayers uppgradering. Uppdateringarna är färre än någonsin och det är inte mycket nytt som händer på sidan för tillfället. Dags för en uppryckning kanske?

Sedan har vi alla småttingar som – Hype, Retry, Fragzone, Goodgame och Level 7 som harvar på som vanligt. Några med bättre resultat än andra. I vissa fall läsvärt i andra fall inte.

Och glöm för bövelen inte heller bort det helskruvade Fuse Show som återkommer med ett nytt avsnitt varje månad. Stundtals störtlöjligt men ett kul alternativ till konkurrenternas i vissa fall överdrivet seriösa attityd.

2 reaktioner på ”Spelsajtkoll

  1. Jag kan skatta mig lycklig över att jag tackade ja till att skriva för Gameplayer. Trots att det bara handlar om nyheter känns det otroligt härligt att vara del av något så proffsigt 🙂

  2. Bra skrivit även om jag inte är så impad av Gameplayer. Nivån känns inte sådär stabil direkt. Skönt att Kong kommit igång igen däremot, har tydligen varit sjukdomar och skit om man får tro ”Kong nonstop”. Siten är urskön.

    Fuse Show: hoppas nytt kommer snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.