Penny Arcade Adventures: Episode 1 – intryck

…Eller Penny Arcade Adventures: On The Rain-Slick Precipice of Darkness: Episode 1 som är det fullständiga namnet på spelet. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om det här. Presentationen är lysande så länge det inte rör sig om riktigt ”gameplay”, där finns det lite kvar att jobba på. Men mellansekvenser, menyer och liknande spelsegment är klockrena. Jag är förvisso ingen rpg-älskare och känner att många av grundmomenten de flesta av spelen i genren fortfarande envisas med lika gärna kunde ha skippats för länge sen.

Som det är nu så gäller det att springa på ett inhägnat område, utan möjlighet till utforskning, ibland öppna någonting, som i det här fallet är lika med soptunnor och containrar, för att skaffa nya föremål och därefter i nästa andetag fajtas i en turordningsbaserad strid mot repetetiva motståndare. Efter att ha upprepat dessa spelmoment till förbannelse är det dags för en mellansekvens, och såhär fortsätter det. Penny Arcade Adventures följer den här mallen till punkt och pricka med ett par småsaker som sticker ut:

  •  Den skämtsamma designen och dialogen
  •  Det episodindelade upplägget
  •  Det släpps på Live Arcade
  •  En sjukligt lång speltitel

Det ska nämnas att det här endast är trialversionen av spelet jag snackar om. Fullversionen kanske erbjuder ett mer varierat upplägg längre in i spelet men av det jag stött på i nuläget så är jag långt ifrån övertygad. Trots det är jag ändå sugen på att köpa det här konstigt nog. Presentationen är ju som sagt läcker som fan och jag hade hela tiden känslan av att det fanns något mer under den annars så standardiserade rpg-ytan.

Jag ska fundera på saken…

5 reaktioner på ”Penny Arcade Adventures: Episode 1 – intryck

  1. Gwellmyn: Efter närmare eftertanke tror jag att jag avstår tills vidare. Men jag är inte helt säker på min sak än. 😛

    Johan: Jag har inte läst serien speciellt mycket men av vad jag har förstått så verkar det bara vara utseendet hos huvudkaraktärerna som återvinns i spelet. Så med andra ord behöver man inte ha läst nätserien överhuvudtaget för att uppskatta spelet.

  2. Verkar som att folk är splittrade. Edge ger 4, Games Radar 80.

    Själv hoppar jag över. Är inte så förtjust i PA att jag spelar deras spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.