WiiWare anländer till staterna

Igår så dök äntligen Nintendos motsvarighet till Xbox Live Arcade och Playstation Network upp i form av WiiWare. Fast bara för dem med amerikanska maskiner. Vi med europeiska konsoler för vänta en dryg vecka till men vad vi kan konstatera är ändå att det inledande spelutbudet skiljde sig rejält åt från den japanska WiiWare-kanalen. Frågan är vilka av dessa spel vi får tillgång till den 20:e maj.

Releasespel i USA:
Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King
LostWinds
Defend your Castle
Pop
V.I.P. Casino: Blackjack
TV Show King

Releasespel i Japan:
Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King
Star Soldier R
Word Puzzle Mojipittan
Everyone’s Pokemon Channel
Dr. Mario & The Bacteria Extermination
Marubou Shikaku
Bomberman
Actionloop/Minna De Puzloop
Okiraku Ping-Pong Wii
Joysound
Angels’ Solitaire

*Uppdatering* (spelen som släpps här avslöjade)

Dr. Mario & Germ Buster
Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King
Lost Winds
Pirates: The Key of Dreams
Pop
Star Soldier R
Toki Tori
TV Show King

Såhär säger ConraDargo på Loadings forum om Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King:

Nu först tar jag en paus från FFCC, bortsett från när jag slängde i mig min middag då -_-’ Farligt beroendeframkallande detta, och det var inte helt lätt att stänga av nu heller då jag låst upp en Weapon Shop – där äventyrare kan köpa bättre vapen som jag donerar guld till för att kunna låsa upp. Så nu kan jag äntligen dra mig igenom Goblin’s Den (lvl 3) som de inte ville gå till tidigare p.g.a hur mycket bättre utrustade Goblins är till skillnad från de djur som har varit det enda motståndet tidigare.
Låter lovande även om det inte känns som min typ av spel. Det spel som lockar mest bland de förmodade släppspelen även här är LostWinds. Ett plattformsspel som ser sådär sockersött ut att man nästan smälter. Spana in videon nedan:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=q9PwFlUTNzU]
Defend your Castle är också det ett spel som lockar. Mycket på grund av prislappen och multiplayerdelen som ser skönt kaotisk ut. Ign´s recension.
Om ni vill veta mer om tjänsten i from av nyheter, reportage och liknande rekomenderar jag den nylanserade sajten – WiiWare World.

4 reaktioner på ”WiiWare anländer till staterna

  1. FFCC: My Life as a King är helt snuskigt roligt och fantastiskt beroendeframkallande. Man vill hela tiden bara spela en eller ett par dagar till (in-game) för att göra det där… och sen det där… och sen ^^

    Rekommenderar det varmt till alla. VÄL värt 1500p.

  2. Oh, jag ska tillägga att Defend your Castle också är värt sina poäng. För futtiga 500 får du ett väldigt skönt partyspel för två som är lika enkelt som roligt att spela 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.