Patapon – Billigt men svårare att få tag på

psp_patapon.jpg

Från Gameplayer.se: ”Eftersom PSP-spelet Patapon verkar vara ett så pass annorlunda och kreativt spel, vill Sony inte att någon skall gå miste om att spela det. Så för att göra det tillgängligt till så många som möjligt kommer Sony att sälja spelet för 19.99 dollar. Alltså runt ynka 140 kronor!”

”Efter att ha pratat med Nordisk Film, PlayStations svenska distributör, har vi fått veta att Patapon av olika skäl inte kommer att släppas i Sverige. Spelet kommer fortfarande att släppas i andra europeiska länder, men alltså inte här.”

För mig är det här skitsamma då jag alltid importerar mina bärbara spel men för alla som inte har mina ”skillz” så lär man med all sannolikhet gå miste om ett jävligt bra och unikt spel. Det gör mig lite smått förbannad faktiskt. Jag vet inte om det är Nordisk Film eller Sony själva som är puckade men det är trist när spel som är annorlunda ratas på grund utav just det faktumet.

Sedan går ju inte det hela ihop riktigt här. Sony vill alltså att man inte ska missa spelet och sänker priset medan de dessutom skiter i att släppa det här överhuvudtaget?! Det låter lite skumt. Jag tror snarare det är så att Sony är rädda för att spelets målgrupp är för smal och hoppas därför på att en prissänkning genererar mer försäljning. Sen vet jag inte hur försäljningstatistiken ser ut när det gäller sålda PSP-spel i Sverige men förmodligen toppar knappast spel som Loco Roco, Crush, Me & My Katamari eller nåt annat lite mer udda spel den listan.

Jag förbokade i alla fall mitt exemplar idag. Om du inte vill missa det här spelet så råder jag dig till att göra detsamma. Det kostar dessutom inte mer än 200:- inklusive frakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.