Nintendo är puckade fast bra ändå ;)

Det var mycket som avslöjades på Nintendos konferens igår. Bland annat kommer man att kunna köra motorcykel i nya Mario Kart. Det har dessutom tidigare sagts att en ratt kommer medfölja spelet. Nu undrar man givetvis: Hur fan går rattar och motorcyklar ihop?! Mitt tips till Nintendo är att skita i alla förbannade tillbehör och istället ägna sig åt att försöka göra fler spel som Metroid Prime 3 där Wiimoten och nunchucken fungerar alldeles ypperligt utan en massa påtvingade tillbehör.

Wii´s nerladdningstjänst Wii Ware eller Wii Software som den kommer att kallas här fick lite mer kött på benen i form av ett gäng spelavslöjanden. Final Fantasy Crystal Chronicles: The Small King and the Promised Country är inte bara ett långt namn utan ett spel som kommer släppas exklusivt till Nintendos hemladdningstjänst. Att ett FF-spel kommer till Wii Ware känns som en riktig bomb i spelvärlden (eller framförallt i den lilla delen av den kallad Japan åtminstone) och lär få bra fart på Nintendos nysatsning hur kasst det än må vara. Övriga spel som utannonserades till tjänsten var långt ifrån ögonbrynshöjande. Ett nytt Pokemon som såg extremt blockigt ut och en remake på Dr. Mario var väl de som måhända kan ha köpvärde.

En kul grej var att Disaster fick lite strålkastarljus riktat mot sig igen. Det har ju varit väldigt tyst om det här spelet nu och har man en huvudperson som ser så här tuff ut så måste det ju bli bra:

disaster.jpg

Sedan blev man ju lite glad över avslöjandet av Fire Emblem till DS givetvis. En spelserie jag är väldigt förtjust i. The Sacred Stones är ett myspysspel som alla med en GBA bör ha spelat. Mer om konferensen finns att läsa här exempelvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.