Radio Format rockar Gamecore gör det inte

gamecorebanner.jpg

Jag fullkomligt älskar spelpodcasten Radio Format. Alexander Cederholm är en störtskön programledare med sin torra humor och med sin (i mina öron åtminstone) smått bisarra dialekt (den känns som skånska med amerikansk brytning typ). Trots en tendens till att bli lite töntig och flamsig emellanåt levererar han alltid intressanta och meningsfulla diskussioner. Bisittaren (presenterar sig ofta som ”nörden”) Fredrik Knight är näst intill ett uppslagsverk när det gäller spel och agerar perfekt spelexpert vid sidan om Alexander. Hur människan vet så sjukt mycket om spel är för mig obegripligt. En suverän duo med andra ord.

Nu har det dessutom kläckts ett nytt program vid sidan om Radio Format. Det renodlade nyhetsprogrammet sänds en gång i veckan och är döpt till Puls. Det tredje avsnittet letade sig ut på nätet häromdan. Det kompleterar ”huvudprogrammet” Radio Format på ett skitbra vis och dämpar hungern efter ett nytt färskt Format-avsnitt en aning. Kruxet med det hela är inte kvalitén på podcasten utan var den är stationerad – Gamecore.se.

Innehållsmässigt är Gamecore lika bra som vilken annan spelsida som helst men ur ett designmässigt perspektiv suger den gigantisk elefantstjärt. Aldrig har reklamplacering varit rörigare eller fulare. Textsnittslayouten på sidan är stentrist och forumet ser jämförelsevis ut som skräp. Medan sidor som Gameplayer och GON ständigt uppdateras till fagrare inkarnationer så har Gamecore stagnerat och blir vid sidan om konkurrenterna bara fulare och fulare.

Jag vill försöka att inte vara ytlig och trots att jag vet att sajtens texter är mycket välskrivna och läsvärda dras jag till snyggare sidor med en mer överskådlig och lättnavigerad design. Det är enbart tack vare Radio Format jag överhuvudtaget hänger på Gamecore. Visserligen inte överdrivet aktivt men jag stannar åtminstone kvar en stund efter senaste podcast-avsnittet tankas hem från sidan. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med allt detta men jag tycker det är synd på nåt vis och jag känner mig lite smutsig.

Mamma lärde mig en gång att det inte är utsidan som är det viktiga utan insidan. Med Gamecore vill jag känna så men det går liksom inte. Jag kommer antagligen fortsätta att kika in med jämna mellanrum för att hämta hem en ny podcast-del men besöken kommer säkerligen inte heller fortsättningsvis bli speciellt långvariga då alternativen helt enkelt är för snygga.

6 reaktioner på ”Radio Format rockar Gamecore gör det inte

 1. Hmm. Jag tycker Radio Format är helt ok, men det märks att det är amatörer som gör det. De har inte ännu den personkemi och samspel som erfarna radioröster kan bjuda på. Ofta bjuder de på ganska intressanta analyser men det presenteras som sagt lite taffligt.

  Gamecore, tja, jag håller med om att sidan är skitful 🙂 I övrigt besöker jag den inte ofta nog för att kunna kommentera.

 2. Detta var mycket intressant läsning. Vi på Amikal jobbar hårt med att få klart den nya GAMEcore.se. Problemmet ligger hos mig att jag inte kan programmera för många timmar då jag studerar även. Men en sak kan vi avslöja här på din blogg. Nya GAMEcore.se kommer någon gång under slutet av juni början av juli. Och det blir inte bara GAMEcore.se utan även GAMEpulse, coreSYSTEMS som ska vara community men även den nya Radio Format. Och jag lovar dig att jag inte ska göra dig besviken, samtliga fyra sidor kommer hålla en hög klass vad det gäller användarvänlighet, design och funktionalitet.

 3. ”Gamecore, tja, jag håller med om att sidan är skitful 🙂 I övrigt besöker jag den inte ofta nog för att kunna kommentera.”

  Ha ha, för sent! 😉

  Murat: Det låter onekligen intressant och framförallt extremt välbehövligt. Ska hålla ögonen öppna i sommar.

 4. Tja. Den enda anledningen till att jag ens hänger kvar på forumet och sidan gamecore.se är att jag har ett stort antal vänner där. Jag är dock flera tusen gånger mer aktiv på Loading.se vilket man kan se.

  Radio Format är bra, den hjälper mig att få min motion. Genom att trycka in en två timmar lång podcast i MP3:n och ta en promenad samtidigt får man mycket gjort, samtidigt som man inte får det.

  Men ja. Programmet kan bli lite flamsigt som du säger, men ibland kan det vara rätt så kul. Bara om det är något man KAN flamsa sig om.

  En sak jag inte gillade i Puls var när Alexander sa att NiGHTS huvudkaraktären var gay. Suck…

 5. SJälv tycker jag Gamecore är en av de få spelsidor som ser vettiga ut, andra, till exempel Gameplayer och GON som du själv använder som exempel gillar jag inte alls lika mycket, ok, GON ser rätt bra ut, men inte lika bra som Gamecore.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.