Bästa filmerna 2006 (The Winner!)

panslabyrinth_l200610171727.jpg

El Laberinto Del Fauno eller Pan´s Labyrinth som den kallas utanför Spaniens gränser är det absolut bästa jag sett i år. Guillermo del Toro som regisserat filmen har helt plötsligt fått allt att klaffa. Från att ha gjort halvhyffsade filmer som Hellboy, Blade II och Mimic lyckats han med Pan´s Labyrinth åstadkomma en i mina ögon oerhört tillfredställande mix med ett par oväntade grepp som verkligen fångade mitt intresse från första stund.

I grund och botten påminner det hela om en klassiskt uppbyggd sagoberättelse med den stora skillnaden att det här förekommer en del riktigt blodiga och råa scener som vanligtvis inte brukar höra hemma i genren. Men mest hänförs jag av de fantastiskt snygga miljöerna och den drömska atmosfären de lyckas skapa. Skådisarna gör också sitt. Huvudrollsinnehavaren som spelar Ofelia gör ett suveränt jobb som oskuldsfull liten flicka och den elake kaptenen känns väldigt trovärdig i sin roll. Dessutom återfinns de mest spektakulära och minnesvärda karaktärerna under hela året i Pan´s Labyrinth. De är minst sagt fantasifullt gjorda på sina ställen.

Officiell hemsida

1 reaktion på ”Bästa filmerna 2006 (The Winner!)

  1. Jag såg den här filmen igår och jag vet inte om jag tyckte att den var det fantastiska mästerverk som alla säger. Jag gillar gubben som hade ögonen i handflatorna dock 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.