Höstens tv-premiärer

Jag är själv inte överdrivet mån om att se ”det nya heta” när det kommer till tv-serier. Sedan streamingtjänster som HBO och Netflix helt tog över mitt tv-intag har jag främst plockat upp avslutade serier och även sådant som jag missat tidigare. Men samtidigt är det svårt att inte hoppa på hype-tåget och börja peppa inför den fullproppade tv-hösten. Åtminstone som den ser ut i USA. Här är mina personliga största serie-förhoppningar inför hösten/vintern.

http://www.youtube.com/watch?v=ykwxg534yAw
Almost Human (Premiär: 4 november, Fox)
Från Fringe-skaparna kommer denna framtidsserie med cyborgpoliser och coola prylar. Robocop någon? Jag hoppas givetvis på nytt tv-serie-knark i stil med Fringe. Lättsamt men med djup och älskvärda karaktärer. Ser lika delar potential som tramsighet. J.J. Abrams är givetvis med och petar på ett hörn.


Marvel’s Agent of S.H.I.E.L.D. (Premiär: 24 september, ABC)
Blir mer och mer skeptisk till denna efter varje videosnutt som visas. Det känns lite väl ostigt. Men vi har trots allt Joss Whedon bakom skaparna och även om han inte kommer att överösa oss med superhjältar i och med denna mer lågmälda produktion så är jag ohyggligt nyfiken på att följa detta Marvel-spektakel.

http://www.youtube.com/watch?v=Z1jVcmDH43Y
Dracula (Premiär: 25 oktober, NBC)
En NBC-serie om Dracula? Det låter inte så pjåkigt. NBC:s miniserier håller ofta hög kvalité och trailern skvallrar om just det. Sen doftar det mycket kostymdrama. Förmodligen på grund av att det är Downtown Abbey-producenterna som ligger bakom. Mer än bara blodtörstig vampyr-action att se fram emot med andra ord. Bra!

http://www.youtube.com/watch?v=i8i5CR4kDjM
True Detective (Premiär: januari 2014, HBO)
Stämningsfull trailer? Check! Bra skådisar? Woody Harrelson och Matthew McConaughey. Check! Bra förutsättningar? HBO. Check! Det ser lovande ut för True Detective på pappret. Vad den handlar om? Ingen aning. Egentligen ingen höstpremiär (januari 2014) men är lite crazy och slänger med ändå!

http://www.youtube.com/watch?v=1hFg9qS_u3w
Sleepy Hollow (Premiär: 16 september, Fox)
Once Upon a Time, Grimm, Supernatural med flera. De är några stycken nu. Serier som bygger på sagor och myter med övernaturliga inslag. Sleepy Hollow är näst på tur. Trailern lovar gott. Jag diggar berättelsen om den huvudlösa ryttaren och Ichabod Crane. Förhoppningsvis funkar tv-serien lika bra som Tim Burtons finfina filmatisering. Förväntar mig mycket dimma, springande i skogen och ohyggliga mord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.